Εκτέλεση :
Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ζουμί από τα χταπόδια και προσθέτουμε τον άνηθο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρει μια-δύο βράσεις, προσθέτουμε το υπόλοιπο ζουμί (όσο χρειάζεται) και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα χταπόδια. Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ αραιή, ρίχνουμε λίγο ρύζι. Όταν βράσει καλά και πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα όσο ξίδι θέλουμε (όχι πολύ).
Υλικά :
■ 1 κιλό μικρά χταπόδια
■ 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
■ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
■ 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
■ ½ φλιτζάνι της σούπας ντοματοπελτέ
■ Αλάτι ,πιπέρι ,ξίδι
■ Ρύζι (προαιρετικά)
Πηγή: www.monastiriaka.gr
Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ζουμί από τα χταπόδια και προσθέτουμε τον άνηθο, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρει μια-δύο βράσεις, προσθέτουμε το υπόλοιπο ζουμί (όσο χρειάζεται) και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα χταπόδια. Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ αραιή, ρίχνουμε λίγο ρύζι. Όταν βράσει καλά και πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα όσο ξίδι θέλουμε (όχι πολύ).
Υλικά :
■ 1 κιλό μικρά χταπόδια
■ 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
■ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
■ 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
■ ½ φλιτζάνι της σούπας ντοματοπελτέ
■ Αλάτι ,πιπέρι ,ξίδι
■ Ρύζι (προαιρετικά)
Πηγή: www.monastiriaka.gr
0 Σχόλια