ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Κόβουμε τα αγγούρια σε κύβους, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα αγγούρια σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε  τα αγγούρια, τις γαρίδες, τις νιφάδες κόκκινο πιπέρι, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια, το τυρί cottage και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βαλσάμικο, τη σάλτσα σόγιας,  το σουσάμι και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.
Στρώνουμε φύλλα μαρουλιού σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη γαριδοσαλάτα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη σαλάτα:

      ■ 2 αγγούρια
      ■ αλάτι, κατά βούληση
      ■ 450 γρ. μικρές γαρίδες, βρασμένες
      ■ 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
      ■ 2 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι
      ■ 6-8 ραπανάκια, κομμένα
      ■ 200 γρ τυρί cottage
      ■ φύλλα μαρουλιού, για σερβίρισμα
      ■ φρέσκο άνηθο,  για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:

      ■ ¼ φλ. ζάχαρη
      ■ 1 φλ. βαλσάμικο ξύδι
      ■ 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
      ■ 3 κ.σ. σουσάμι, ψημένο

ΧΡΟΝΟΣ: 10 min | ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6


Πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr