ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, την κανέλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μέλι, ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Και το αφήνουμε για περίπου 7 ώρες να δέσει. Ετσι θα δουλεύεται καλύτερα. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πλάθουμε το μείγμα μας σε μακρόστενο ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και έπειτα την κάθε φέτα στη μέση, σε δύο μισοφέγγαρα. Βουτάμε το κάθε μισοφέγγαρο στη λιωμένη κουβερτούρα. Ακουμπάμε τις καριόκες σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν θέλουμε, τις βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.

Μυστικά:
 Βάζουμε ό,τι ξηρό καρπό μας αρέσει.
 Αφού στεγνώσουν οι καριόκες, μπορούμε να τις τυλίξουμε μία-μία σε αλουμινόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ:

  ■ 250 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  ■ 150 γρ. ινδοκάρυδο
  ■ 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  ■ 250 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  ■ 150 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  ■ 500 γρ. μέλι
  ■ 250 γρ. κουβερτούρα

Μερίδες για 25 κομμάτια | Προετοιμασία 30΄


Πηγή: www.glykesistories.gr