ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Μοιράζετε τον χυμό φράουλας σε πλαστικές παγοθήκες και σε κάθε θήκη βάζετε από 1 κομματάκι φρούτου. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να σχηματιστούν παγάκια. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τα βερίκοκα με τη ζάχαρη και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε έναν όσο το δυνατόν πιο λείο πολτό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.

Μοιράζετε τα κόκκινα φραουλοπαγάκια σε 6 μέτριου μεγέθους ποτήρια του νερού και τα γεμίζετε με τον πολτό βερίκοκου. Αρχικά το μείγμα είναι πυκνό, ωστόσο καθώς τα παγάκια λιώνουν το αραιώνουν, το νοστιμίζουν και φυσικά του δίνουν ένα όμορφο κοκκινωπό χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

ΥΛΙΚΑ:

  ■  700 ml χυμός φράουλας
  ■  8 ώριμα βερίκοκα, κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια
  ■  40 γρ. ζάχαρη
  ■  200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  ■  1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  ■  200 γρ. κόκκινα φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, ώριμα κεράσια, σμέουρα κ.ά.), κομμένα σε μικρά κομμάτια


Συνταγή: dinanikolaou.gr