Από
τον σεφ Χρυσόστομο Κoντοκώστα και το
εστιατόριο Αίγλη
Κεφτεδάκια τηγανιτά
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
(για 2 άτομα)
■ 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
■ 100 γρ. κιμάς χοιρινός
■ 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
■ 30 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
■ 30 γρ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
■ 2 αυγά
■ 100 γρ. ψίχα ψωμιού
■ 70 ml ελαιόλαδο
■ Αλάτι
■ Πιπέρι
■ 100 γρ. κιμάς χοιρινός
■ 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
■ 30 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
■ 30 γρ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
■ 2 αυγά
■ 100 γρ. ψίχα ψωμιού
■ 70 ml ελαιόλαδο
■ Αλάτι
■ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
TIP
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά εποχής.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά εποχής.
Χρυσόστομος
Κοντοκώστας
Κατάγεται
από την Αμφιλοχία. Είναι απόφοιτος της
σχολής «Le Monde» των Αθηνών και το 2004 έλαβε
την Πιστοποίηση Υγιεινής και Ασφάλειας
Τροφίμων. Από το Μάιο του 2012 εργάζεται
ως σεφ στο «Αίγλη Εστιατόριο» στην Αίγλη
Ζαππείου, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί
με το εστιατόριο «Βυζαντινό» του
ξενοδοχείου Χίλτον, το εστιατόριο «Olive
Garden» του ξενοδοχείου Τιτάνια, το
Restaurant “Cecconi´s” – “Electric Ballroom” by SOHO
House στο Λονδίνο και το “Hotel Imperial” by
Paramount στην περιοχή Torquay στο Ηνωμένο
Βασίλειο.
πηγή: www.vita.gr
0 Σχόλια