Από τον σεφ Χρυσόστομο Κoντοκώστα και το εστιατόριο Αίγλη 

Κεφτεδάκια τηγανιτά


ΥΛΙΚΑ 
(για 2 άτομα)
      ■ 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
      ■ 100 γρ. κιμάς χοιρινός
      ■ 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
      ■ 30 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
      ■ 30 γρ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
      ■ 2 αυγά
      ■ 100 γρ. ψίχα ψωμιού
      ■ 70 ml ελαιόλαδο
      ■ Αλάτι
      ■ Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
TIP
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι αρωματισμένο με μυρωδικά εποχής.


Χρυσόστομος Κοντοκώστας

Κατάγεται από την Αμφιλοχία. Είναι απόφοιτος της σχολής «Le Monde» των Αθηνών και το 2004 έλαβε την Πιστοποίηση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων. Από το Μάιο του 2012 εργάζεται ως σεφ στο «Αίγλη Εστιατόριο» στην Αίγλη Ζαππείου, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το εστιατόριο «Βυζαντινό» του ξενοδοχείου Χίλτον, το εστιατόριο «Olive Garden» του ξενοδοχείου Τιτάνια, το Restaurant “Cecconi´s” – “Electric Ballroom” by SOHO House στο Λονδίνο και το “Hotel Imperial” by Paramount στην περιοχή Torquay στο Ηνωμένο Βασίλειο.


πηγή: www.vita.gr